Home > Menu onderaan > Digitheek > Haagclean Totaal Beheersplan > Risicoinventarisatie & Infectiepreventie    
Actie

Op dit moment zijn er geen acties.

Nieuws

Naast een prettige en schone leef- en werkomgeving is de preventie van verspreiding van micro-organismen en dus infectieziekten een belangrijk onderdeel van het schoonmaakproces. Door te kiezen voor het basispakket voldoet u aan de door de RIVM bepaalde richtlijnen.


  • Microvezelmateriaal is het enige materiaal dat een micro-organisme van een oppervlak kan wegnemen. Bovendien kan microvezelmateriaal op 80°C gewassen worden, op deze temperatuur worden de micro-organismen gedood.
  • Door kleurscheiding wordt kruisbesmetting voorkomen: men voorkomt dat het aanrecht wordt gereinigd met een doekje waarmee eerder die dag het toilet is gereinigd.
  • Door het gebruik van sprayflacons en sprenklerstelen in combinatie met het microvezelconcept wordt voorkomen dat virussen worden verspreid.
  • Een goede handhygiëne is een belangrijk onderdeel van infectiepreventie: goed wassen met zeep (eventueel met een desinfecterende zeep) en goed de handen drogen. Ook wordt het gebruik van Nitril handschoenen aangeraden.
  • Desinfectiemiddelen als Dettol, Lysol of huishoudchloor (bleekmiddel) zijn wettelijk niet toegestaan in werkomgevingen. Wij hebben vervangende (en kwalitatief betere) middelen die een wettelijk toelatingsnummer hebben en op de CTGB-lijst staan

Vragen over de producten of methodes? Haagclean helpt u graag!


Noodprotocol

LiveZilla Live Chat Software