Home > Nieuws > Abena > Disposables    
Actie

Op dit moment zijn er geen acties.

Nieuws

Nieuwe leverancier disposable handschoenen

Haagclean Products heeft na uitvoerig marktonderzoek gekozen voor een nieuwe leverancier: Abena. Abena is een Deens familiebedrijf dat is opgericht in 1953. Zij zijn toonaangevend op het gebied van disposable handschoenen – deze zijn van hoogwaardige kwaliteit en voldoen aan alle Europese normen.

 

Wat gaat er veranderen?

Behalve de kleur van het doosje veranderen er twee dingen: materiaal en prijs. We kiezen voor handschoenen gemaakt van nitril als standaard artikel. Nitril heeft een aantal voordelen ten opzichte van latex en vinyl. Daarnaast is de verkoopprijs tot ruim 10% lager dan de huidige handschoenen.
De kwaliteit is gelijk aan de handschoenen die we voorheen in ons assortiment hadden.

 

Waarom nitril?
Nitril handschoenen voldoen aan de Europese normen EN455 & EN374. Dit houdt onder andere in dat de handschoenen uitvoerig getest zijn op kwaliteit. Daarnaast wordt gecontroleerd dat er geen schadelijke chemische stoffen of allergenen in verwerkt zijn. Ook het gebruik van deze poedervrije handschoenen is getest op het werken met chemische stoffen in schoonmaakmiddelen. Belangrijk voor als je de hele dag met je handen werkt is dat de handschoenen goed elastisch zijn en een groot draagcomfort hebben zodat er minder vermoeidheid in de handen optreedt. De handschoenen zijn 100% latexvrij en daardoor geschikt voor mensen met een latexallergie. Er zijn geen beperkingen in het dragen van nitril handschoenen: ze zijn voor alle werkzaamheden geschikt.

 

Waarom geen latex?
Latex handschoenen zijn soepel, zorgen voor een optimale bescherming met veel draagcomfort,
hebben een goede pasvorm en geven een goed tastgevoel. Dit is het absolute voordeel van latex ten opzichte van vinyl. Latex handschoenen hebben echter ook nadelen. Sommige mensen zijn allergisch voor latex en kunnen hier reacties op krijgen (van een milde irritatie tot een anafylactische shock). Erger nog: door latex handschoenen langdurig te dragen kunnen gebruikers een allergie voor latex ontwikkelen!


Waarom geen vinyl?
Vinyl handschoenen zijn bedoeld om hygiënisch te werken bij lichte schoonmaakwerkzaamheden.
Echter kunnen vinyl handschoenen niet gebruikt worden in combinatie met chemische middelen.
Tijdens het dragen wordt vinyl poreus en dringen chemische stoffen door de handschoen. Dit kan
de huid aantasten en op langere termijn gezondheidsrisico’s opleveren. Het gebruik van vinyl hebben wij altijd al afgeraden omdat ze in onze branche niet geschikt zijn.

 

Tot slot
Wij hechten veel waarde aan het welzijn van onze relaties, dus kiezen we voor het probleemvrije nitril. Uiteraard is het mogelijk om latex en vinyl te bestellen – wij hebben het alleen niet meer standaard op voorraad.

LiveZilla Live Chat Software